Wednesday, February 19, 2014

Information om påsar under ögonen

Påsar under ögonen kan uppstå av flera olika orsaker. De kan dels vara ärftliga, men de kan också uppstå på grund av allergi, för lite sömn, dåliga matvanor eller genom att du dricker för lite vätska. Du kan även få påsar under ögonen genom att sova för mycket. De flesta drabbas någon gång av påsar under ögonen, och symptomen blir ofta vanligare desto äldre vi blir.

Motverka påsar under ögonen

Påsarna är ofta svullnader och en nedkylning av huden under ögonen kan därför få svullnaden att gå ner. Det finns speciella ögonbehandlingar som kan reducera svullnaden att köpa i hudvårds och hälsobutiker, men för den som vill ta till en gratis huskur går det också bra. Genom att exempelvis lägga en matsked en stund i frysen (ca 20 minuter) och sedan ta ut den för att trycka mot huden under ögonen kan man reducera svullnaden. Om du tycker att kylan från metallskeden blir för obehaglig kan du istället testa att doppa en handduk i kallt vatten och sedan trycka den mot påsarna under ögonen. Det finns även behandlingar att beställa på internet som kan reducera dina påsar. Exempelvis finns det speciella hudvårdsprodukter (ögonplåster) innehållandes naturligt kollagen och flera vitaminer att köpa som placeras under ögonen. Kroppen absorberar sedan innehållet i behandlingen och ger kroppen bästa möjliga förutsättning för att bibehålla sin lyster. Ett tips är att beställa behandlingar mot påsar under ögonen på http://påsar-under-ögonen.se/ Många väljer att göra egna ögonbehandlingar hemma genom att lägga gurkskivor under ögonen. Det finns också dem som lägger krossad avokado eller urkramade kalla tepåsar med exempelvis kamomillsmak under ögonen och menar att detta ger bra effekt. Tänk på att din kost kan påverka din hud. Drick och ät inte allt för mycket alkohol, koffein och socker. Det kan nämligen göra att din hud mår dåligt. Istället bör du se till att dricka så mycket vatten som möjligt. Experter menar att du ska dricka åtminstonde 1,5 liter om dagen för att må bra. Huden består nämligen av hela 70% vatten och behöver hela tiden återfuktas inifrån för att inte torka ut.

Mörka ringar vid ögonen

Mörka ringar under ögonen uppstår oftast eftersom blodådrorna precis under ögonen syns eftersom kärlen och huden är väldigt tunn vid det området. Du kan lindra dessa symptom genom att se till att sova tillräckligt länge, minst 8 timmar per natt. Du bör också äta en allsidig kost rik på grönsaker och frukt. Se till att inte äta allt för mycket salt.

No comments:

Post a Comment